Naujas vadovėlis sporto specialistams ir studijuojantiems fizinio ugdymo psichologiją

Fizinio ugdymo psichologija : vadovėlis / Romualdas Malinauskas. – Kaunas : Lietuvos sporto universitetas, 2021. – 290, [1] p.

Šis vadovėlis skirtas Lietuvos sporto universiteto sporto edukologijos ir fizinio ugdymo studijų programų magistrantams, studentams, studijuojantiems fizinio ugdymo psichologiją, bei fizinio ugdymo ir sporto specialistams.

Remiantis šiuolaikinio mokslo pasiekimais, europinėmis ir pasaulinėmis fizinio ugdymo psichologijos idėjomis ir tendencijomis, aiškiai apibrėžtas fizinio ugdymo psichologijos, kaip mokslo objekto, uždaviniai.

Leidinyje pateikta medžiaga suteikia galimybę susipažinti su šiuolaikinėmis fizinio ugdymo koncepcijomis, perteikia gerąją vakarietiško fizinio ugdymo psichologijos mokslininkų ir praktikų patirtį. Aptartos pagrindinės fizinio ugdymo psichologijos sąvokos, psichikos sveikatos samprata. Nagrinėjamos fizinio krūvio ir psichikos sveikatos sąsajos.

Vadovėlyje ne tik pristatytos naujausios motyvacijos fiziniam aktyvumui teorijos, bet ir apžvelgtos motyvacijos fiziniam aktyvumui žadinimo galimybės. Pateikta APA (Amerikos psichologijos asociacijos) nuorodų sistema, plačiai palitusi vakarietiškuose mokslo ir studijų leidiniuose.

Vadovėlio pratarmėje paaiškinta jo koncepcija, atskirų struktūros dalių paskirtis, pasiūlyti racionalūs mokymosi bei naudojimosi leidiniu būdai. Vadovėlyje nurodomi kiekvieno skyriaus pedagoginiai tikslai. Pristatytos teorijos iliustruojamos praktiniais, studentų patirčiai artimais pavyzdžiais. Sudėtingesnė informacija papildyta shemomis, diagramomis ar lentelėmis.

Kiekvieno skyriaus pabaigoje pateikti žinių patikros klausimai. Savarankiškoms studijoms pateiktos užduotys, skirtos informacijos analizei, sintezei, informacijos šaltinių paieškai, kaupimui ir apdorojimui, problemų sprendimui ir kitiems gebėjimams plėtoti.

Leidinio pabaigoje – literatūros sąrašas.

Informaciją parengė Janina Valančiūtė

Knygą skaitymui galite pasiskolinti iš Lietuvos medicinos bibliotekos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.