Meir Schneider ,,Rega visam gyvenimui“

,,Ši knyga turėjo vadintis Nuo Aklumo į regėjimą, nes aš gimiau aklas, tačiau per didžiules pastangas ir daugybę tyrinėjimų metų išmokau matyti. Dėl šio stebuklo šiandien aš galiu skaityti, rašyti ir vairuoti automobilį. Originalaus knygos pavadinimo idėja buvo tokia: beveik stebuklingas mano progresas iš visiško aklumo į normalų regėjimą turėtų skaitytojams perduoti žinią, jog kiekvienas žmogus, turėdamas šioje knygoje slypinčius išteklius, gali pagerinti savo regą nepriklausomai nuo to, kokia jo dabartinė situacija,, – sako autorius.

M. Schneider gimęs aklas ir po kelių nesėkmingų operacijų priverstas skaityti Brailio raštu išmėgino Bateso metodą stiprinti savo ,,nepataisomą“ regėjimą. Šiuo metu jis padeda tūkstančiams žmonių pagerinti akių sveikatą San Franciske įsteigtoje Savigydos mokykloje bei visame pasaulyje vedamuose seminaruose. 10-ies žingsnių programa ypač veiksminga profilaktiškai, kai pajuntame pirmuosius regėjimo nusilpimo požymius, bet ji duoda rezultatų ir iš pažiūros beviltiškais atvejais. Vis daugiau oftalmologų pripažįsta, kad ši metodika padeda tais atvejais, kai tradicinė medicina bejėgė.

Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė apie šią knygą rašo: ,,Savo praktikoje sutinku žmonių, kurie tikėjimu ir kruopščiu darbu pasiekia stulbinamų rezultatų: atsikrato negalavimų, ligų. M. Schneideris – vienas iš jų. Įspūdinga šio žmogaus istorija gali įkvėpti tūkstančius regėjimo sutrikimų turinčių žmonių padėti sau paprastais, natūraliais būdais ir vėl pasaulį matyti ryškiai. Autoriaus patirtis ir knygoje pateikiami pratimai regėjimui stiprinti paremti žinomiausio pasaulyje amerikiečių oftalmologo W. H. Bateso metodika. Tai pirmoji knyga Lietuvoje, kuri taip paprastai, aiškiai ir metodiškai supažindina skaitytoją su pratimais,  padedančiais pasiekti ilgalaikį ir niekur nedingstantį regėjimo pagerėjimą ar net visišką jo atstatymą“.

Parengė Elena Kaminskaitė

Knygą skaitymui galite pasiskolinti iš Lietuvos medicinos bibliotekos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.