Michailas Filiajevas, Lana Bojeva „Kita psichosomatikos pusė. PSY2.O mąstymas“

Kas yra šiuolaikinė psichosomatika? Tai kryptis, pagrįsta biologijos, medicinos, psichologijos mokslo pasiekimais. Tai mokslinės disciplinos, kurios moko bendrauti su savo kūnu ir psichika.

Knygoje pateikta daugybė istorijų, kurių veikėjams labai sunku pasirinkti žengti žingsnį permainų link. Būtent tas žingsnis ir padėtų atsikratyti kažkokios sveikatos problemos. Bet visokios baimės ir įsivaizdavimai labai stipriai veikia mūsų apsisprendimus kažką keisti – atsisakyti toksiškų santykių, pakeisti nemielą darbą ir pan. Vadinasi, kad kažką gyvenime pakeistume, turi nutikti kažkas svarbesnio negu surizikuoti palikti vyrą, likti be buto, įprastos aplinkos ir pan. Todėl liga provokuoja priimti sprendimą.

Mūsų kūnas mus girdi ir mūsų klausosi. Žmogus parėjo namo, prigulė ant sofos tardamas „aš pavargau“. Po 2 valandų atsikelia dar labiau pavargęs. Taip atsitinka todėl, kūnas vykdydamas šeimininko užsakymą, įjungia fiziologinį aktyvumą. Su kūnu galima kalbėtis: „mano kūne, aš tave myliu, prašau tavęs atleidimo, kad priverčiau tave išsigąsti, kad priėmiau šį pasaulį kaip pavojų. Čia ir dabar aš suprantu, kad situacija baigta. Aš išgyvenau ją. Kam man nuogąstauti? Aš pripažįstu šią situaciją baigta ir prašau tavęs pabaigti visas programas, įteigimus, susijusius su šia situacija“. Tad jei susirgote, prisiminkite, kur ir kada išsigandote, nes kūnas reaguoja į baimę ir pavojų.

Jei nuolat galvosime apie ligas, jos nuolat atsinaujins. Kuo labiau jaudinamės, tuo daugiau sergame. Užsiciklinimas ligose trukdo pasveikti. O kai žmogus save nuvertina, prasideda kaulų ligos. Juk kaulų funkcija – atrama, kitaip – vertė. Kai kuriems senukams kaulai greitai susidėvi, o kitiems – ne. Tai todėl, kad pirmieji nutaria: viskas, aš negaliu judėti, bėgioti kaip anksčiau, o kiti senukai į senėjimo procesus žiūri ramiai. Situacija dar labiau pablogėja, kai gydytojai sako pasisaugoti. Jie pradeda sėdėti namie, ir kaulai dar labiau ima silpnėti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.